Hoogendoorn strepen

MVO als levenswijze

Voor ons als familiebedrijf is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vanzelfsprekend. We bouwen aan onze onderneming om het beter door te geven aan de volgende generatie. Dat betekent dat we gaan voor de lange termijn succes en niet voor korte termijn winstdoelstellingen. Bij ons beleid zoeken we een harmonieuze balans tussen People (Mensen), Planet (Planeet en Milieu) en Profit (Winst). Dat betekent dat we in de praktijk als goed rentmeester omgaan met zowel onze medewerkers als onze klanten. Betrouwbaar en eerlijkheid zijn kernwaarden binnen ons bedrijf. We werken dagelijks met oog voor het milieu en de omgeving. Dat betekent onder meer dat we het gebruik van duurzame materialen stimuleren, energieverbruik terug willen dringen en afval willen verminderen. Dat doen we door het snijafval te minimaliseren en het verbranden van biomassa, waarmee we ons pand en een aantal woningen in de directe omgeving verwarmen. Vanuit deze waarden willen we een succesvol bedrijf zijn in onze markten. Deze manier van werken doen we niet vrijblijvend, maar is verankerd in onderstaande beleidsverklaring en diverse certificaten die u ook kunt inzien op onze website.

Maatschappelijk betrokken

Als bedrijf vinden we het steunen van lokale initiatieven en verenigingen heel belangrijk. Dit doen wij door het geven van financiële ondersteuning, maar ook door actief de armen uit de mouwen te steken en door het beschikbaar stellen van middelen. We hebben ons verbonden aan verschillende nationaal en internationaal opererende organisaties die zich inzetten voor de medemens waar ook ter wereld. Onderstaand is een selectie van verenigingen en organisaties die wij ondersteunen en die ook uw steun kunnen gebruiken.

Stichting Compassion NL: Via een unieke kind sponsorprogramma biedt deze stichting nu al ruim 2 miljoen kinderen in armoede hulp op elk gebied van hun leven: hun hart, verstand, lichaam en geest. Zo kunnen zij werkelijk uit armoede komen.

Woord&Daad: Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede. Zo creëert deze organisatie samen hoop en nieuwe kansen. De organisatie heeft een bedrijfsgerichte aanpak. Ze kiezen een goed project, werken met lage overheadkosten en persoonlijke betrokkenheid. 

Kozakken Boys: Hoogendoorn ondersteunt ook de plaatselijke voetbalclub Kozakken Boys, die voor haar leden in Werkendam en omgeving een belangrijke en maatschappelijk functie vervult op het gebied van sport en bewegen. Bovendien is de club vaste partner van ‘Make a Wish’*.  Het eerste elftal – waardige tweede divisionist – draagt met een landelijk bereik bij aan een grotere bekendheid van dit goede doel. Hoogendoorn verbindt zich graag aan dit goede doel.

*Make a Wish helpt de hartenwensen van zieke kinderen te laten uitkomen.

 

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers

Footer image